Het perfecte varken - van boer tot bord

Kees Scheepens en The Duke of Berkshire® hebben mooie plek in het receptenboek: 'Het perfecte varken - van boer tot bord' van Marcus Polman

maandag 18 november 2013

Het varken is onmiskenbaar bezig met een come-back. Een nieuwe generatie chefs heeft het varken herontdekt. Procureur, buikspek en huisgemaakte worst staan prominent op de menukaart van trendy restaurants. In plaats van anonieme smakeloze treurlapjes uit de supermarkt kan de (thuis)kok kiezen uit een groeiend aanbod van goede kwaliteit varkensvlees van welopgevoede dieren. Culinair journalist Marcus Polman sprak met tientallen boeren, chefs en slagers in binnen-en buitenland om te onderzoeken wat er komt kijken bij het bereiden zo’n superieur stuk varkensvlees.

Hoe bereid je perfecte karbonade? Hoe maak je in drie eenvoudige stappen een zelfgemaakte braadworst? Wat zijn de lekkerste delen van het varken? Met welke kooktechnieken maak je die het beste klaar? Wat kun je allemaal doen met varkensreuzel? Waar koop je ‘eerlijk’ varkensvlees? En wat moet je weten over pancetta, lardo en ander spek? Vragen waarop het ‘Het Perfecte Varken’ definitieve antwoorden geeft.

Met 25 klassieke varkensrecepten. Van karbonade tot eigengemaakte slavink. Van geroosterd speenvarken tot ribstuk uit de oven. Inclusief een beginnerscursus Charcuterie voor thuis met duidelijke stappenplannen voor het zelf maken van een paté of gedroogde worst.

Kees Scheepens en The Duke of Berkshire® leveren een mooie bijdrage aan het boek van Marcus Polman.

Lees hier meer over het boek »

 

Het perfecte varken - van boer tot bord