Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /var/www/vhosts/walnootenwilg.nl/httpdocs/backoffice/includes/queries.php on line 3 Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /var/www/vhosts/walnootenwilg.nl/httpdocs/backoffice/includes/queries.php on line 3 Educatieboerderij Walnoot & Wilg » Dieren

Dieren

In het prachtige natuurgebied Het Groene Woud ligt op de grens van Oirschot en Best Educatieboerderij Walnoot & Wilg. Deze boerderij en de landerijen van Kees Scheepens, vormen een huis voor vele runderen van het Aberdeen Angus Rund en varkens van het Duke of Berkshire ras. Ook kunt u hier terecht voor een keur aan excursies, workshops en proeverijen.

Excursies

Sinds 2002 organiseert Kees Scheepens (in samenwerking met Brabants Landschap) onder de noemer Het The Duke of Angus® (Aberdeen Angus van Walnoot & Wilg), excursies door het Groene Woud. Op safari naar het natuurras Aberdeen Angus in elektrische golfkarretjes, een uitdaging op zich. Leuk voor een personeelsuitje of een familiefeestje! Tijdens de safari ziet u met eigen ogen hoe dit rund leeft in vrijheid, het hele jaar door buiten en één met de natuur.

Proeverijen

Om u de kans te geven het Aberdeen Angus Rund en het varkensras Duke of Berkshire niet alleen te zien, maar ook te ruiken, voelen en proeven worden in het educatiecentrum Walnoot en Wilg op afspraak de lekkerste gerechten bereid. U krijgt uitleg over het ras, het type vlees en kunt de culinair bereide hapjes proeven.

The Duke of Berkshire®

In het Noord-Brabantse land, temidden van de prachtige natuur van Best en aan de rand van het Groene Woud ligt boerderij 'De Walnoot & Wilg' van dierenarts Kees Scheepens en zijn gezin. Op deze boerderij hoeden zij, met veel liefde en persoonlijke zorg een speciaal en zeer exclusief varkensras: Berkshire varkens.
Lees meer »

The Duke of Angus® (Aberdeen Angus van Walnoot & Wilg)

De Aberdeen Angus, een van oorsprong Schots rund, is als geen ander in staat om in onze natte, vochtige en schrale natuurgebieden te floreren. Een grote kudde graast op Banisveld, aan weerszijden van de Koevoortseweg in Boxtel. Daar wordt via een voorde, vroeger de oversteekplaats van vee, de natuur in de Kampina verbonden met de natuur in de Mortelen. Onze runderen lopen ook jaarrond buiten op de Groesplaat bij Sleeuwijk en onder de televisietoren op de Grotelse Heide in Bakel.
Lees meer »