Agenda

Kees Scheepens en The Duke of Berkshire® hebben mooie plek in het receptenboek: 'Het perfecte varken - van boer tot bord' van Marcus Polman

Kees Scheepens en The Duke of Berkshire® hebben mooie plek in het receptenboek: 'Het perfecte varken - van boer tot bord' van Marcus PolmanKees Scheepens en The Duke of Berkshire® leveren een mooie bijdrage aan het boek van Marcus Polman.
Lees hier meer over het boek »

Commissaris van de Koning op bezoek

Commissaris van de Koning op bezoekEducatieboerderij Walnoot en Wilg heeft de commissaris van de Koning, de Hr van de Donk, in het gezelschap van Ben W van Oirschot, mogen ontvangen in Oirschot. Ze hebben genoten van de dieren en van een heerlijk spelt worstenbroodje van The Duke of Berkshire!

Fluistersafari’s in Oirschot op 12 en 13 oktober!

Fluistersafari’s in Oirschot op 12 en 13 oktober!Educatieboerderij Walnoot en Wilg organiseert in samenwerking met VVV Oirschot, Gasterij de Beurs en Café Vingerhoeds, unieke excursies met een nieuw sight-seeing electrisch voertuig.
Lees meer »

Varkensfluisteren in de media…

Er is in de media steeds meer aandacht voor varkensfluisteren.
Bekijk of beluister hier de fragmenten »

Boer uit Oirschot geeft varkens frisse douche

Lekker barbecueën, zwemmen, of op het terras zitten. Voor de meeste mensen is de zomer het mooiste seizoen van het jaar. Maar veel dieren zijn niet zo blij met de warmte. Lees meer »

Vrijdag in BONT Magazine:

de varkensfluisteraar

Varkensfluisteraar Kees Scheepens uit Best wordt door heel Europa gevraagd voor zijn kennis over het gedrag van 'een van slimste dieren'. Lees meer »

Streekfestival op de markt in Oirschot

zondag 1 juli 2012

Op zondag 1 juli wordt van 11.00-17.00 uur voor de 3e maal het Kempisch Streekfestival georganiseerd. Proeverijen op de markt in Oirschot en met de golfkar naar Hemelrijken 1 te Oirschot. Lees meer »

Educatieboerderij Walnoot & Wilg uitgeroepen tot 'Groenbedrijf van de maand'

Groenbedrijf van de MaandDe provincie Noord-Brabant heeft Educatieboerderij 'Walnoot & Wilg' uitgeroepen tot 'Groen bedrijf van de maand' februari. Gedeputeerde Johan van Hout (ecologie) overhandigde de bijbehorende oorkonde maandagmiddag aan de eigenaar van de educatieboerderij, Kees Scheepens.
Lees hier het hele artikel »

Nieuwe webwinkel

De nieuwe webwinkel met Duke of Berkshire vlees

Frank Bunnik zijn nieuwe webwinkel is online. Neem snel een kijkje op www.berkshirebutchershop.com

Kom Lekker naar de Boer op 23 en 24 juni

zaterdag 23 en zondag 24 juni 2012

Op 23 en 24 juni hebben we open dagen op Hemelrijken 1 te Oirschot. Lees meer »

Walnoot & Wilg op Proef Gastvrij Liempde

zondag 6 mei 2012

Op zondag 6 mei vind u ons op Proef Gastvrij Liempde. Dat is een nieuw Liempds evenement, waarbij de gastvrijheid van Liempde centraal staat. Proef (en ervaar) de Liempdse gastvrijheid op het gebied van Natuur, Cultuur en Culinair in een zeer veelzijdig programma. Voor natuurliefhebber en levensgenieter. Lees meer »

De varkens gaan naar buiten op Hemelrijken in Oirschot

Ultiem varkensgeluk vanaf de tribune

Woensdag 13 juli 2011 mochten 35 moedervarkens voor het allereerst vrij naar buiten, samen met hun biggen. Want boer en dierenarts Kees Scheepens schakelt zijn boerderij met Berkshire varkens om naar biologisch. Omdat deze omschakeling direct gevolg is de groeiende vraag naar biologisch varkensvlees van diervriendelijke consumenten, creëert Wakker Dier voor één dag een zichtwei. Zo kunnen Wakkere consumenten vanaf de tribune meegenieten met dit varkensgeluk. Het is uniek in Nederland dat niet alleen de moedervarkens maar ook de biggen de wei in gaan. Lees meer »