Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /var/www/vhosts/walnootenwilg.nl/httpdocs/backoffice/includes/queries.php on line 3 Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /var/www/vhosts/walnootenwilg.nl/httpdocs/backoffice/includes/queries.php on line 3 Educatieboerderij Walnoot & Wilg » Dieren - Aberdeen Angus (The Duke of Angus)

Dieren - The Duke of Angus® (Aberdeen Angus van Walnoot & Wilg)

Landbouw en natuur combineren. Dé uitdaging van Kees. En ook de uitdaging van Brabants Landschap. De een klopte op het juiste moment op de deur van de ander. Daarmee werd in 2002 de start gemaakt met Het Groene Woudrund.

Doel: Samen natuur beheren en een lekker stukje natuurvlees op de lokale markt brengen. Op een eerlijke manier. De dieren moeten ruimte hebben om te leven naar hun eigen geaardheid. En dat kan de Aberdeen Angus van Walnoot & Wilg, het hele jaar door, buiten in de natuur.

De Aberdeen Angus, een van oorsprong Schots rund, is als geen ander in staat om in onze natte, vochtige en schrale natuurgebieden te floreren.

Een grote kudde graast op de begrazingseenheid Banisveld in Boxtel (zie foto). Daar wordt via een voorde, vroeger de oversteekplaats van vee, de natuur in de Kampina (eigendom van Natuurmonumenten) verbonden met de natuur in de Mortelen (eigendom van Brabants Landschap). Onze runderen lopen ook jaarrond buiten op de Groesplaat bij Sleeuwijk en onder de televisietoren op de Grotelse Heide in Bakel.
Gevolg: een toename van biodiversiteit doordat de runderen zélf kiezen waar, wat en hoe te grazen!

Proeven

Naast het beleven en genieten van Aberdeen Angus in de natuur kun je ook proeven en genieten van natuurvlees van The Duke of Angus® (Aberdeen Angus van Walnoot & Wilg). Op en top culinair op boerderij “De Walnoot en Wilg”. Heerlijk mals, door de marmering van het vlees.

De runderen van Kees hebben een goed leven gehad. Ze hebben geleefd naar hun eigen geaardheid, temidden van de natuur. Met deze gedachte in je achterhoofd is het natuurlijk extra genieten van het stukje vlees! Je proeft de natuur!

Safari's

Onze excursies ook wel “safari's” genoemd zijn spannend, interessant en laten u runderen van dichtbij beleven. Met electro-golfkarren lekker 2 uur door het natuurgebied, speurend naar koeien en kalfjes. Genieten van Het Groene Woud pur sang. Duur van de excursies in totaliteit ongeveer 3 uur.

U kunt zich opgeven voor een excursie door een e-mail te sturen naar info@walnootenwilg.nl. Ook kunt u bellen met tel: +31 6 125 07 934.